Higiene bucal

La higiene bucal de les mascotes com a factor clau de la seva salut integral

La salut bucal de la teva mascota té una gran incidència en el seu benestar integral. Conscients d’això, a la nostra Clínica Veterinària Sant Celoni ens ocupem de brindar un servei professional d’higiene bucal per a gossos i gats, seguint protocols i tècniques noves completament adaptades a les necessitats dels nostres petits companys.

A cada consulta, el nostre equip de professionals imprimeix el màxim esforç per revertir patologies orals, aplicar mètodes preventius i conservar la perfecta salut bucal de la teva mascota. Més de quaranta anys d’experiència en el sector ens han permès perfeccionar els nostres procediments d’assistència veterinària.

Tot això en instal·lacions idònies, una atmosfera molt familiar i un tracte cordial i respectuós perquè tant tu, com tu animal de companyia se sentin tranquils i confiats de contractar els nostres serveis que contemplen:

 • Consulta de diagnòstic i definició de l’tractament.
 • Sedació o anestèsia general.
 • Neteja dental i gengival per a la total eliminació de la tosca.
 • Assessoria preventiva i integral sobre hàbits d’higiene i salut bucal a casa.
 • Medicació en cas de que ho requereixi.
Neteja bucal a clínica veterinaria sant celoni

En què consisteix el nostre servei de neteja bucal per a mascotes?

El servei d’higiene dental per a mascotes que oferim a Clínica Veterinària Sant Celoni comença amb un diagnòstic previ professional que ens permet determinar si hi ha acumulació de tosca, gingivitis, malaltia periodontal, entre altres afeccions i aplicar correctius per revertir-les i garantir la salut bucodental de gossos i gats.

A partir d’aquí comencem amb el tractament de neteja profunda pel que fa a genives i dents. Per executar el procés de forma tranquil·la i eficaç (evitant lesions per als nostres pacients) es requereix l’aplicació d’anestèsia general. En aquest sentit, comptem amb l’assistència d’un especialista anestesista durant tota la intervenció.

Com a part del servei, et proporcionem assessoria especialitzada sobre cures i hàbits per a la correcta higiene i salut bucodental de les teves mascotes. En el cas de ser necessari, també indicarem tractament, tot dependrà de cada cas.

Per què és important la higiene bucal de les nostres mascotes?

La majoria de les persones desestima la importància de la higiene bucal dels seus animals de companyia, tant la que ha de ser aplicada des de casa de forma habitual, com els tractaments professionals.

Aquest descuit pot portar conseqüències per a la salut de les teves mascotes. Amb el temps sol aparèixer la tosca dental, l’halitosi (mal alè), la gingivitis (inflamació de les genives) i fins i tot la pèrdua de peces dentals.

Però més enllà d’això, la manca de salut en dents i boca (primera fase de l’aparell digestiu) pot derivar en problemes d’alimentació, renals i fins cardíacs, afectant seriosament la qualitat de vida de les teves mascotes. Moltes vegades els problemes d’ingesta, anèmia, fins i tot d’estats d’ànim pel que fa a l’energia, tenen la seva arrel en una deficient o nul·la higiene bucodental de les teves mascotes.

A més, hi ha altres factors que és important considerar: l’acidesa de la saliva dels animals, la ingesta d’aliments casolans o humits i la predisposició d’algunes races per desenvolupar malalties bucodentals fan totalment ineludibles les constants mesures de neteja.

Sense cap dubte, prendre consciència sobre aquestes possibles conseqüències és determinant per a la salut i el benestar del teu gos o gat. La neteja quotidiana i la consulta per a la higienització profunda amb especialistes són tan fonamentals en mascotes com en humans. Evitaràs que el teu petit company perdi la seva qualitat de vida i la seva vitalitat!

Quan realitzar tractaments professionals d'higiene bucal a la teva mascota?

El regular és que la teva mascota assisteixi una o dues vegades a l’any a consulta veterinària per a l’aplicació de tractaments professionals i profunds d’higiene bucal. A la nostra Clínica Veterinària Sant Celoni establim plans de control personalitzats per als pacients canins i gatons que periòdicament assisteixen a la nostra consulta.

Però a més hi ha alguns símptomes que poden servir-te com indicadors que cal invertir en el servei d’higiene professional per les teves mascotes. Entre ells, podem esmentar:

 • Si notes halitosi o mal alè.
 • Si observes genives envermellides, inflamades o sagnants.
 • Si hi ha acumulació de tosca.
 • Quan les teves mascotes es lesionen les genives amb facilitat.
 • En el cas que presenti més salivació de l’habitual, pèrdua de la gana, mengi més lent o ho faci només d’un costat.
 • Si ha deixat de mossegar joguines.
Espai radiologic a clínica veterinaria sant celoni

La majoria de les afeccions bucodentals en gossos i gats són reversibles. L’important és emprendre accions a temps. La nostra recomanació és que a més d’assistir a les nostres consultes professionals, portis a terme des de la teva llar alguns hàbits:

Correcta alimentació

El més recomanable és la ingesta d'aliments secs a causa de que prevenen els problemes dentals en les nostres mascotes. Generalment, l'excés d'aliments humits sol afavorir l'aparició de placa i tosca.

Complements específics

Hi ha alguns articles en el mercat que serveixen com a joguina per als teus mascotes, a el temps que contribueixen a afavorir la seva higiene dental. Pots consultar als nostres veterinaris per saber quin és el més convenient per a la teva, segons sigui el cas (gos o gat).

Raspallat de dents

És important acostumar a les mascotes a la neteja regular de les dents. Hi raspalls dentals i dentifricis especialment dissenyats per a gossos i gats, que sense cap dubte et facilitaran aquesta tasca.

Tractament d'higiene bucal per a mascotes Sant Celoni

La prevenció, la detecció i el tractament oportú de condicions que poden afectar la salut dels teus animals de companyia és de prou importància per a garantir el seu benestar i el seu sa desenvolupament.

Consulta els nostres serveis i si tens alguna inquietud, no dubtis en contactar amb nosaltres al nostre formulari de contacte o telefònicament. El nostre personal està a punt per oferir-atenció personalitzada, professional i oportuna per tal que la teva mascota gaudeixi al màxim de tots els beneficis que li pot aportar una bona salut bucal.

El millor és que t’oferim serveis amb els més alts estàndards de qualitat als millors preus de mercat.