Diagnòstic per l’imatge

Especialistes en procediments de diagnòstic per imatge de mascotes

El nostre objectiu és proporcionar la millor atenció veterinària integral a les teves mascotes. En aquest sentit, oferim el servei de diagnòstic per imatge per a gossos i gats, que permet detectar anomalies de manera precisa o oferir un panorama clar sobre l’evolució mèdica de cada pacient.

Més de quaranta anys d’experiència en el sector ens han permès reunir un equip de professionals altament qualificat, comptar amb equipament tecnològic d’última generació i desenvolupar els procediments més eficaços, per tal d’aplicar aquest tipus de tècniques en animals de companyia de la forma més idònia.

radiografia a un gat

Què és el diagnòstic per imatge?

El diagnòstic per imatge aplicat en animals domèstics consisteix en l’ús de tècniques i equips tecnològics per observar (de forma no invasiva) l’interior del seu cos a la recerca d’indicis o símptomes d’un quadre clínic, sigui en els òrgans o en l’estructura òssia.

Hi ha una gran varietat d’aparells i estudis que permeten visualitzar l’organisme de les nostres mascotes a profunditat. Raigs X, tomografies assistides per ordinador, ecografies, endoscòpies, ressonàncies magnètiques, entre altres procediments són implementats a la nostra Clínica Veterinària Sant Celoni o derivats a centres especialitzats de la nostra confiança, seguint els més rigorosos cures per garantir la salut i el benestar de la teva mascota.

Dubtes sobre el diagnòstic per imatge?

A l’hora de sotmetre a la teva mascota a un procediment d’aquesta naturalesa, és possible que et sentis una mica nerviós i sorgeixin nombrosos dubtes i inquietuds al respecte. Però no et preocupis, les tècniques de diagnòstic per imatge es caracteritzen per:

  • Informació valuosa per diagnosticar i tractar encertadament als nostres pacients.

  • Com hem dit, no són invasives i tampoc doloroses, però en alguns casos en què es requereixi la immobilització del pacient s’aplica anestèsia general.

  • L’examen o procediment que s’apliqui dependrà de la patologia que es desitgi investigar i de la valoració del veterinari.

  • Algunes proves poden incloure radiacions, els nivells per ser mínims són totalment segurs per a la teva mascota.

Quins estudis podem realitzar per al diagnòstic per imatge de la teva mascota?

Estem preparats tècnicament i professionalment per proporcionar l’atenció necessària als teus animals de companyia. Comptem amb equipament i protocols especials per dur a terme els més avançats mètodes de diagnòstic per a les mascotes i dels estudis que no podem oferir a la clínica, els derivem a centres de la nostra confiança:

TAC

Oferim el servei de tomografia axial computeritzada amb o sense contrast. Mitjançant l'ús de radiació ionitzant, equips i programari especials, aquest estudi llança imatges en 3D que permeten valorar a profunditat diversos òrgans, patologies de la columna, a més de ser altament fiables per al diagnòstic de neoplàsies. Igualment, és un procediment totalment segur i indolor, però requereix anestèsia general per garantir que el pacient romangui totalment immòbil.

Raigs X

És un procediment totalment segur i indolor que no requereix de l'ús d'anestèsia. A través de dosis molt baixes de radiació permet obtenir imatges planes de l'interior de les mascotes, sent summament útil per avaluar (amb tècnica simple o amb contrast) els ossos, òrgans abdominals, pulmons i cor.

Endoscòpia

Consisteix en la introducció (a través de la boca o l'anus) d'un tub estret i flexible amb una càmera de mida minúscul en el seu extrem, per tal de visualitzar i estudiar l'estómac i intestins sense necessitat d'intervenció quirúrgica. Aquest procediment també és factible per a la presa de mostres per a biòpsies, i fins i tot per a l'extracció d'objectes. És un mètode segur, àmpliament estès en la medicina veterinària i requereix d'anestèsia general per mantenir a l'animal completament immobilitzat.

Ecografia

A través de l'ecografia és possible observar la majoria dels teixits tous de la mascota: cor, ovaris, intestins, glàndules adrenals, pàncrees i altres per oferir informació valuosa i fiable del seu estat. Igualment, se sol utilitzar en períodes de gestació o per avaluar el sistema musculo esquelètic (les seves aplicacions són múltiples). És una tècnica totalment indolora, segura, que no requereix d'aplicació d'anestèsia (llevat que el caní o felí es posin nerviosos) i no usa radiació. És recomanable rapar el pèl de la zona per evitar interferències.

Ressonància Magnètica

És dels estudis de diagnòstic per imatge més profunds, a través del qual s'obtenen imatges detallades en 3D dels diversos teixits tous de el cos: cervell, sistema cardiovascular, aparell múscul esquelètic, sent realment útil per a la detecció i seguiment de càncers. La ressonància magnètica amb o sense contrast és segura i no produeix dolor, però és important que el pacient es mantingui immòbil, per la qual cosa han d'estar sota anestèsia general.

Diagnòstic per imatge especialitzat i de qualitat per a les teves mascotes

El diagnòstic per la imatge actualment es troba entre les millors tècniques per a la detecció i tractament de malalties, ja que permeten conèixer-les a profunditat.

Conscients d’això i esperant respondre satisfactòriament davant la nombrosa clientela que ens confia la salut de les seves mascotes, en la nostra Clínica Veterinària Sant Celoni1 hem perfeccionat el servei que t’oferim amb:

  • Personal altament qualificat no només per a la manipulació adequada dels equips i l’encertada valoració mèdica, sinó també per proporcionar l’atenció més respectuosa, especialitzada i empàtica a les teves mascotes.

  • Equips d’última generació que faciliten al màxim l’avaluació veterinària i l’obtenció d’imatges d’elevada qualitat, ideals per a la realització de diagnòstics precisos.

  • Ambient adequat perquè la teva mascota se senti tranquil·la en tot moment.

  • Excel·lent qualitat als millors preus.

Espai radiologic a clínica veterinaria sant celoni

Servei de diagnòstic per imatge per a mascotes Sant Celoni

Si necessites un servei de diagnòstic per imatge per a mascotes a Sant Celoni, nosaltres estem preparats per oferir-la millor atenció. A la nostra clínica veterinària per a gossos i gats trobaràs cura especialitzada, personalitzada i l’ambient familiar que tu i la teva mascota necessiten en cada moment.

Contacta amb nosaltres via formulari o mitjançant el número de telèfon 93 867 58 13. No dubtis plantejar totes les teves inquietuds sobre aquest o qualsevol dels nostres serveis, comptem amb un equip de professionals llest per aclarir tots els teus dubtes.