La vacunació de la teva mascota

Vacunes veterinàries per protegir a la teva mascota

Les vacunes veterinàries són molt importants perquè protegeixen als animals de malalties. En aquest sentit, la teva mascota necessita un pla de vacunacions en la seva etapa de creixement a causa de la seva fragilitat i al fet que el seu sistema immune li falta desenvolupament i enfortiment. Aquesta immunització crea defenses, els anomenats anticossos, perquè el teu gos, gat o un altre animal, estigui lliure d’infeccions.

A la Clínica Veterinària Sant Celoni sabem que les vacunes són l’única manera per prevenir certes malalties, provocades per virus i bacteris. Per això, posem a la teva disposició el nostre servei de vacunació, amb el qual seguim un protocol de professional d’administració i un calendari de vacunacions perquè a la teva mascota no li falti cap dosi que pugui ser vital perquè creixi sa i lliure de patiments.

Vacunació a clínica veterinaria sant celoni

Pla de vacunacions en gossos

Amb la vacunació comença la prevenció de per vida de la teva mascota, sense ella, els animals poden patir malalties mortals o molt debilitants. A la Clínica Veterinària Sant Celoni la vacunació per a gossos és essencial i ho fem de la següent forma.

Vacunes veterinàries recomanades per a gossos

Les principals vacunes per als gossos recomanades són contra el borm, adenovirus, la parvovirosi, leptospirosi, hepatitis, tos de les gosseres i ràbia.

Calendari de vacunacions per a gossos

Les vacunes que administra la nostra veterinària tenen com a objectiu la de protegir al teu cadell de malalties que poden posar en perill la seva salut. El calendari de vacunacions comença en els gossets d’un mes i mig amb l’aplicació de dosis contra la parvovirosi, el borm i dues dosis de polivalents.

La polivalent protegeix el gos contra el borm caní i la parvovirosi, hepatitis i parainfluenza.

Després, amb tres mesos d’edat, al gos se li col·loca la vacuna de reforç de la polivalent. Al cap de quatre mesos s’immunitza contra la ràbia, la qual és obligatòria en molts països. I a l’any toca un nou reforç de la polivalent i de la vacuna contra la ràbia.

Nosaltres com a metges veterinaris experts, recomanem repetir totes aquestes proteccions vacunals cada any, segons el risc d’exposició i les condicions de vida del gos. A més, considerem necessària la vacuna contra la tos de gosseres i guàrdia, així podràs passejar tranquil·lament a la teva mascota pel parc.

La vacuna contra la ràbia és obligatòria per a gossos?

La vacuna contra la ràbia per a gossos és obligatòria per llei a causa que és un patiment summament infecciós, capaç de posar en perill la salut de les persones i altres animals. Quan la hi col·loques a la teva mascota també és imprescindible que la identifiqueu amb un microxip.

És clar, igualment has de saber que tant les vacunes opcionals com les obligatòries són de gran importància. L’ideal és col·locar-les totes.

Pla de vacunacions en gats

Les vacunes per als gats són igual d’importants que la dels gossos. Les recomanacions en el calendari de vacunacions que esmentem anteriorment, també s’apliquen per als felins, però s’administren vacunes diferents.

La primera vacuna del gat s’ha de fer després del deslletament, aproximadament a partir de la setena setmana de vida, ja que la immunitat que li donava la seva mare desapareixerà, important que fins que no s’hagi vacunat, no ha de sortir a l’exterior.

Vacunes veterinàries recomanades per a gats

Les vacunes per a gats més recomanades són per a la rinotraqueïtis felina, calicivirus, panleucopènia, leucèmia felina i la ràbia.

Calendari de vacunacions per a gats

Al cap de dos mesos toca la vacuna trivalent que combat a la panleucopènia, el calicivirus i la rinotraqueïtis. Dos mesos després i mig se li subministra la vacuna contra la leucèmia felina.

Tres mesos després toca la segona dosi de la vacuna trivalent. Igualment, al cap de tres mesos i mig la revacunació contra la leucèmia felina. Al cap de quatre mesos és hora de la vacuna contra la ràbia.

Una de les vacunes més importants és la trivalent causa que protegeix els petits gats de tres malalties. Mentre que la vacuna contra la leucèmia felina és primordial si el teu gat surt constantment a l’exterior i si es relacionen amb altres gats.

El nostre equip de professionals recomana revacunar als gats cada any, ja que garanteix encara més la seva protecció davant malalties perilloses.

La vacuna contra la ràbia és obligatòria per a gats?

Si, la vacuna contra la ràbia per a gats és obligatòria a Espanya i moltes parts de món.

Conservació de les vacunes de forma segura

Ja sabem que les vacunes en la teva mascota són molt importants perquè els plans de salut es desenvolupin sense contratemps ni emergències. No obstant això, hem de tenir en compte que les vacunes per a ser efectives han d’estar ben refrigerades i amb una temperatura adequada.

A la Clínica Veterinària Sant Celoni disposem d’un refrigerador de nova generació i de la més alta tecnologia, en pro de garantir que les immunitzacions estiguin conservades de manera segura entre una temperatura de 2 i 8 graus, sense cap risc que es tornin innòcues. El nostre sistema de refrigeració de vacunes és un dels millors de país.

Les teves mascotes són com de la família? Contacta amb nosaltres i compartirem l'amor pels animals​.

Personalitzem el pla de vacunacions per a la teva mascota

A la Clínica Veterinària Sant Celoni teva mascota és tan important per a nosaltres, com ho és per a tu, per això t’oferim el millor servei. Si estàs buscant vacunar al teu apreciat animal, nosaltres et brindem les immunitzacions de més qualitat i més personalitzem el pla de vacunacions a través d’una anàlisi exhaustiva d’acord amb l’edat, raça, mida, entorn i activitats que realitza.

Les vacunes són l’eina més eficaç per controlar i assegurar el benestar de la teva mascota, consulta amb nosaltres i el nostre equip de professionals t’assessorarà immediatament respecte al tema. No deixis indefens al teu animal i protegeix-correctament amb el nostre calendari de vacunacions.

Si la teva mascota presenta algun símptoma de salut que et preocupi, no dubtis en contactar amb nosaltres immediatament a través del número de telèfon 93 867 58 13 o al correu electrònic info@veterinariasantceloni.com. Comptem amb tarifes especials per a clients, truca’ns i demana pressupost.